Landsbygdslivet

Glutenfri kladdkaka med kokostosca
En supergod kaka som går att göra både i rund form och i rutor. Passar perfekt till kaffet och är otroligt enkel att göra. Denna kaka har en baktid på 30-40 minuter och är en av våra absoluta favoriter här hemma!
Ingredienser för första lagret (kladdkakan):
♥ 175 gr smör
♥ 2 ägg
♥ 1 msk vaniljsocker
♥ 0,75 dl kakao
♥ 1 msk oboy
♥ 2 dl socker
♥ 2 dl glutenfritt mjöl (Vi använder oss utav Semper glutenfri finmix)

Tillvägagångssätt för första lagret:
Steg. 1
Sätt ugnen på 200 grader. Klä sedan formen med bakblåtspapper och smöra lite lätt i kanterna. (Då vi oftast använder en rund form på denna kaka är det enklast att klippa till bakplåtspappret lite.)
 
Steg. 2
Blanda i alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt så att allting blandas. Smält smöret och häll ner. Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör ihop allting till en slät smet.
 
Steg. 3
Häll därefter ner kladdkakssmeten i formen och grädda i ugnen i cirka 10-12 minuter. (Ett tips är att röra ihop kokostoscan när kladdkakan gräddas i ugnen!)
 
Ingredienser för andra lagret (kokostoscan):
♥ 100 g smör
♥ 2 dl grädde
♥ 1,5 dl sirap
♥ 6 dl kokos
♥ 1 tsk vaniljsocker
 
Tillvägagångssätt för andra lagret:
Steg. 1
Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och låt sedan den puttra på svag värme 5-7 minuter. (Rör om hela tiden då kokostoscan lätt bränner fast i kastrullen!) 
 
Steg 2.
Fördela ut smeten i ett jämt lager över kladdkakan och grädda sedan ytterligare 10-12 minuter. (Grädda tills toscan fått en en fin och gyllene färg precis som på våra fotografier.) Ta sedan ut kakan och låt den svalna.
(Godast blir den om den får stå över natten i kylen!)
Lycka till!
(Ett servingstips är att dekorera kakan med lite florsocker och levande blommor!)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress