Landsbygdslivet

Glutenfria Scones
(null)
På senaste tid har scones fått en liten revansch i vårat liv och speciellt till helgbruncherna. Här kommer vårat egna recept på glutenfria scones, precis lika goda som vanliga! 

Ingredienser:
♥ 5 dl glutenfritt mjöl (Vi använder oss av Lailas glutenfria blåa mjölmix)
♥ 1 msk fiberhusk
♥ 2 tsk bakpulver 
♥ 100 g smör *
♥ 2 dl mjölk *
♥ 2 dl filmjölk *
* = Går att ersätta mot både laktosfria och veganska produkter
(null)
Tillvägagångssätt:
Steg 1. Sätt ugnen på 250 ° 

Steg 2. 
Blanda i det glutenfria mjölet, fiberhusken, bakpulvret, saltet och rör om.

Steg 3. 
Finfördela smöret och tillsätt sedan mjölken. Häll därefter i filmjölken och knåda sedan ihop allt till en kladdig deg. 

Steg 4. 
Rulla de sedan i önskad storlek och form med händerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. (Vi brukar baka 6 stycken scones på ovanstående recept för att få dem normalstora men det går att göra både mindre och fler scones eller större scones och men lite färre.) Tänk på att inte lägga dem för nära varnandra!

Steg 5.
Grädda i ugnen på 250 ° i cirka 10-12 minuter. (Ett tips är att lite då och då kika in och ser hur de ser ut, alla ugnar är så olika. Då ser man enkelt också om man tycker att de ser klara ut, en gyllene färg brukar vi köra på här hemma.) Lycka till! ❤️
(null)