Landsbygdslivet

Rårörda lingon
Snart är bärsäsongen äntligen igång och då passar vi på att använda det sista ur våra förråd för att göra rårörda lingon som förgyller såväl frukost som till middag. Ikväll blir det vildsvinsköttbullar med potatismos, gräddsås och pressgurka för det är den rätten som passar bäst till de underbara lingonen enligt oss.
 
Här har vi det enkla och goda receptet till cirka 700 g rårörda lingon:
♥ 1 liter rensade lingon (600 g)
♥ 1-3 dl strösocker (Vi brukar använda oss av 2 dl)
 
Tillvägagångssätt: 
Skölj bären och låt dem rinna av ordentligt. Lägg dem sedan i en bunke med sockret och kör med elvisp på medelhastighet. Alternativt rör för hand tills sockret har löst sig om du saknar en elvisp. Häll sedan i den sylt som inte används direkt i frysförpackningar och tänk på att inte fylla ända upp till kanten eftersom sylten vidgas vid infrysningen. Rårörda lingon är godast om den får hållas fryst fram tills användningstillfället.
 
Lycka till!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress