Landsbygdslivet

Soft fishtaco med tillbehör
Här kommer ett fantastiskt recept på fisktacos för 3-4 personer som vi kom över för några år sedan. Vi använder oss av glutenfria produkter i alla våra recept men det går att byta ut mot vanligt mjöl och bröd om så önskas!
 
Ingredienser: 
• Koriander
• Gräddfil
• Isbergssallad
• Lime
• 1 burk majs
• ½ Rödlök
• 2 Tomater
• Torskrygg 
• Cayennepeppar
• Olivolja
• Paprikapulver
• Salt
• Smör
• Socker
• Spiskummin
• Torkad oregano
• Vitlök
• Glutenfritt mjöl (Vi använder oss av: Finax mjölmix)
• Glutenria tortillabröd (Vi brukar använda oss av Old el Pasos "Mexicana street market" bröd)

Tillvägagångssätt: 
 
Steg 1.
Börja med att sätta på ugnen på 250 grader. Häll sedan av en burk majs och blanda i en ugnsform tillsammans med lite olivolja och en pressad vitlöksklyfta. Tillaga i ugnen i cirka 13-15 minuter. 
 
Steg 2. 
Nu kommer vi till tomatsalsan och då behövs det en skål eller bunke att blanda allting i. Finhacka en halv rödlök och tärna sedan två tomater. Finriv sedan det yttersta skalet från en lime och ta en knippe koriander som du sedan blandar ihop med tomaterna och rödlöken. 
Smaken kan du sedan styra själv med hur mycket eller lite koriander som önskas men var lite försiktig i början då det lätt blir väldigt starkt. (Gillar man inte koriander så går det självklart att skippa den.)
 
Steg 3. 
Nu är det dags för att göra panneringen till torsken och då behövs en djup form som funkar att pannera torsken i. Börja sedan med att hälla i 2 tsk spiskummin, 2 tsk paparikapulver, 1 tsk socker, 1 tsk cayennepeppar, 1 tsk salt, 2 tsk oregano och 1/2 dl glutenfritt finax-mjöl och blanda ihop allting.  Ta därefter torskfilérna och doppa ner dem i panneringen och vänd på fisken ett par gånger och låt fillérna sedan ligga och dra åt sig.
 
Steg 4. 
Nu är det dags att färdigställla den goda majsröran. Ta ut majsen från ugnen när de har blivit lite gyllenbruna på ytan och häll sedan ner majsen i en bunke. Blanda sedan ner 1 dl gräddfil, 1 tsk salt och 1 tsk cayennepeppar. Mixa sedan ihop röran med en stavmixer tills konsistensen är sådan att skalen från majsen är borta och smaka sedan av så ni finner smaken lagom. Om du är nöjd med smakerna så sätt in röran i kylen så den kyls ner lite innan servering. 
 
Steg 5.
Nu har vi kommit till den sista delen i tillagningen och det är att steka fisken. Sätt på plattan på högsta värme och häll sedan i två ordentliga klickar med smör. Lägg därefter ner filérna när smöret har smällt och är redo. Filérna ska sedan stekas i en minut på varadera på varje sida så att de får en stekyta och då ska värmen på spisplattan sänkas. Därefter ska fisken stekas på i några minuter på vardera sida och sedan ska fisken hackas sönder i småbitar i pannan. (Stekgraden på fisken är alltid en smaksak men vi brukar steka fisken tills den blir lite torr så den inte släpper för mycket vätska när den serveras till tacobröden.) När fisken är klar så är det bara att servera!
 
Tips!
(Ibland lyxar vi med att lägga till lite guacamole och nachochips för det passar utmärkt till denna rätt. När det kommer till själva serveringen så tycker vi att det blir bäst när man ställer upp fisken, röror och tillbehör på bordet så att varje middagsgäst får blanda sin egen fishtaco.)
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress